Visionen

Visionen med Fox Hill Winery er at producere frugtvin baseret på danske frugter og bær.

Hvert år havde jeg et overflod af æbler, som endte med at rådne op og aldrig blev spist. Hvordan kunne jeg bedre udnytte denne prægtige ressource? Og hvis jeg havde det problem, var der sikkert andre med samme problem. I min søgen fandt jeg ud af at danske frugtplantager også havde et stort overskud af æbler, som de ikke kunne afsætte til detailhandlen, og som de derfor ofte brændte inde med. Hvilket ressource- og madspild!

Derfor køber jeg æblemost fra danske frugtavlere, og hjælper dermed dem til at lave en bæredygtig forretning og samtidig minimere jeg det kæmpe madspild, der er for frugtavlerne.

Bæredygtighed

Samtidig, om ikke først og fremmest. Traditionelt laves vin på basis af druer. De senere år er der dukket flere danske vinavlere op rundt i landet, som laver vine baseret på druer dyrket i Danmark. Men hvem har bestemt, at det skal være sådan? Hvorfor ikke lave liflige dråber på basis af andre råvarer? Hvorfor ikke lave vine baseret på de naturlige råvarer vi har til rådighed i overflod i Danmark? Hvorfor hente vine på den anden side af jordkloden, hvis vi kan lave vine lokalt i Danmark?

Bevares. Det er omkostningstungt at drive virksomhed i Danmark, men hvordan en vin importeret fra Chile eller Australien koster under 50 kr., efter den er blevet transporteret jorden rundt. Det undrer jeg mig ofte over?

Dansk

Min vision er at lave vine baseret på danske frugter, som forekommer naturligt og er tilpasset klimaet i Danmark. Vine som understøtter andre danske produkter, især de gode oste og fiskeretter Danmark også laver i høj kvalitet. Vine som bærer præg af de vilkår som det danske klima tilbyder og som dermed giver en særlig dansk smagsoplevelse.

Vi har siden Gorm den Gamle og sikkert før ham lavet øl, mjød og brændevin. Nu er det min vision at lave dansk æblevin af høj kvalitet og få dem på middagsbordet og menukortene rundt om i Danmark som et dejligt spændende alternativ til druevine.

Du kan læse meget mere om vinene her. 

Tapning og pakning

Fox Hill Winery

v/ Gert Brask · Rævehøjvej 7 · 6933 Kibæk · Tlf.: 61 67 47 48 · gertbrask@foxhillwinery.dk

LAG logoer