Vinene

Produktion af vinene

At lave vin er en gammel og ædel kunstart, som har eksisteret lige siden mennesket opfandt hjulet. Og hver vinmager sætter en ære i at lave sin egen specielle karakteristiske vin.

Vine med æblesmag

Mine vine er lavet på æbler og derfor indeholder de naturligvis æblesyre. For meget æblesyre kan smage bittert og surt – men det er også en del af æblesmagen. I mine vine smages og mærkes syren bagerst på tungen og i kinderne på samme måde som garvesyre fra rødvin. Syre giver friskhed, karakter og smag. Afbalanceret er kodeordet. Med en afbalanceret æblesyre giver det nye og anderledes smagsnuancer

I mine vine er målet at lave afbalancerede vine, som fremhæver frugtsmagen, og som samtidig har en sødme og afbalanceret syre, som giver friskhed og komplementere sig fortrinligt til særligt fede oste, fisk og skaldyr.

Æblevinene kan også bruges til retter, hvor gode danske grønsager indgår. Eksempelvis bagte rodfrugter med olie og timian med sellerimos og persille, hvortil der serveres langtidstilberedt, mørt svinekød.

På en varm sommerdag ved stranden eller  en dejlig lun sommeraften på terrassen i godt selskab med dejlige mennesker er en afkølet æblevin en fortrinlig nydelse. Supplerer man vinen med gode oste, er glade smilende mennesker næsten en garanti.

Hvad kan vinene anvendes til?

Som hovedregel kan alle mine vine anvendes hvor man ellers ville drikke en hvidvin.  Smager glimrende til rejecocktails og andre fiskeforretter. De kan også sagtens bruges til tarteletter, hvor fløden og det lyse kyllingekød fremmer aromaen i æblevinen. 

Ligeledes kan det anbefales at prøve en af mine vine til en osteplatte. Køb nogle gode oste, både faste og bløde, sammen med ostekiks, groft nybagt rugbrød eller lav nogle knækbrød. Dertil server en afkølet æblevin, og få en spændende og dejlig smagsoplevelse – både af ostene og vinen. 

Vinene kan købes og smages i vineriet.

Ydun vinen ligger på græsset

– Ydun –

Ydun er et blend af æblesorterhvor der gennem sortsudvælgelsen og fermenteringen er lavet en æblevin, hvor den karakteristiske danske æblesmag er bevaret. Det er en velafbalanceret, lettilgængelig, halvtør æblevin på 13% med en behagelig smag og duft.  

Ydun kan varmt anbefales som et alternativ til hvidvin. Særligt lys fisk eller som tilbehør til gode halv faste og de gule oste er anbefalesværdigt.  

Det smages ved en let syre ved første sip, hvorefter en vinøs smag breder sig i munden. Ved næste sip opleves en mere frugtagtig smagsoplevelse, hvor æblearomaen er klar og tydelig og en dejlig fylde efterlades i munden. 

Vejledende Pris 175 kr.

Vin med æble ved siden af

– Discovery –

Discovery er lavet på Discovery æbler, som er en tidlig moden æblesort, der høstes sidst i august tidlig september, hvor mosten er meget sød og smager rigtig dejligt. I gæringsprocessen omdannes langt det meste sukker til alkohol og tilbage står en fin, lettilgængelig vin, som er afbalanceret i syre og frugtsmag. Ved første smag, mærker og smager man syren, hvorefter æblefrugtsmagefølger efter med aroma og fylde.  

Det er en halvtør vin på 13%, som kan anvendes til forretter især de lyse fiskeretter, hvor man ellers ville drikke hvidvin. Discovery er en god ledsager til ostebordet, med brie og blåskimmeloste. Om sommeren på terrassen i solen er den et dejligt bekendtskab, hvis den serveres køleskabs kold. 

Vejledende Pris 175 kr.

UDSOLGT

Vin med æble ved siden af

– Aroma –

Aroma er lavet på Aroma æbler. Det er en let og frisk, spirtzig vin, med 11% alkohol. Aroma æblets lette friske smag er bevaret og overført til vinen.

Nydes afkølet. Alene på en varm sommerdag eller til lette fiskeretter.

Vejledende Pris 175 kr.

På bord med signal krebs

– Gråsten –

Gråsten er lavet på gråstenæbler, som modnes og høstes i oktober. Der har efteråret og den længere modningstid givet æblet mere aroma og smag, som tydeligt kommer med over i vinen. Også denne vin er en velafbalanceret halvtør vin, hvor æblesyren i vinen føles og smages mindreda æblearoma og fylden i vinen er mere dominerende. Gråsten kan bruges som alternativ til hvidvine, gerne lyse fiske eller lyse kødretter. Det kan også anbefales bruge den til et ostebord. De halv faste og gule oste og Gråsten æblevine komplementerer hinanden fortrinligt.

Vinen har en alkoholprocent på 13%. 

Vejledende Pris 175kr.

UDSOLGT

Fox Hill Winery

v/ Gert Brask · Rævehøjvej 7 · 6933 Kibæk · Tlf.: 61 67 47 48 · gertbrask@foxhillwinery.dk

LAG logoer