Produktion af vinene
At lave vin er en gammel og ædel kunstart, som har eksisteret lige siden mennesket opfandt hjulet. Og hver vinmager sætter en ære i at lave sin egen specielle karakteristiske vin.
Vine med æblesmag
Mine vine er lavet på æbler og derfor indeholder de naturligvis æblesyre. For meget æblesyre kan smage bittert og surt – men det er også en del af æblesmagen. I mine vine smages og mærkes syren bagerst på tungen og i kinderne på samme måde som garvesyre fra rødvin. Syre giver friskhed, karakter og smag. Afbalanceret er kodeordet. Med en afbalanceret æblesyre giver det nye og anderledes smagsnuancer
I mine vine er målet at lave afbalancerede vine, som fremhæver frugtsmagen, og som samtidig har en sødme og afbalanceret syre, som giver friskhed og komplementere sig fortrinligt til særligt fede oste, fisk og skaldyr.
Æblevinene kan også bruges til retter, hvor gode danske grønsager indgår. Eksempelvis bagte rodfrugter med olie og timian med sellerimos og persille, hvortil der serveres langtidstilberedt, mørt svinekød.
På en varm sommerdag ved stranden eller en dejlig lun sommeraften på terrassen i godt selskab med dejlige mennesker er en afkølet æblevin en fortrinlig nydelse. Supplerer man vinen med gode oste, er glade smilende mennesker næsten en garanti.
Hvad kan vinene anvendes til?
Som hovedregel kan alle mine vine anvendes hvor man ellers ville drikke en hvidvin. Smager glimrende til rejecocktails og andre fiskeforretter. De kan også sagtens bruges til tarteletter, hvor fløden og det lyse kyllingekød fremmer aromaen i æblevinen.
Ligeledes kan det anbefales at prøve en af mine vine til en osteplatte. Køb nogle gode oste, både faste og bløde, sammen med ostekiks, groft nybagt rugbrød eller lav nogle knækbrød. Dertil server en afkølet æblevin, og få en spændende og dejlig smagsoplevelse – både af ostene og vinen.
Vinene kan købes og smages i vineriet.