Historien om Fox Hill Winery.

Lige siden jeg købte Albækhedegaard tilbage i 1999, har jeg haft drømmen om, at gården på et tidspunkt kunne blive mit levebrød. Igennem årene har jeg eksperimenteret med mange projekter af forskellig art, men ingen af dem har alene vist sig værende økonomisk bæredygtige. På gården har jeg gennem årene plantet frugttræer og frugtbuske, som efterhånden begyndte at give i så store mængder, at jeg ikke kunne spise mig igennem dette overflod af mad. Så hvordan kunne jeg gemme alle disse dejlige frugter og bær og anvende dem hele året igennem.

Du kan læse mere om gården her.

Så for nogle år siden på en af mine daglige gåture, kom jeg forbi min gode ven og nabo Michael, som stod ude på terrassen og pressede æbler i en frugtkværn. Han var ved at lave juice, som han ville lave til vin. Jeg indrømmer blankt, at min skepsis var udtalt. Jeg er jo lærer og vi lærere ved jo nok hvordan verden hænger sammen og i sagens natur er det os som skal lære andre nyt – sjældent den modsatte vej. Men jeg lyttede og hjalp en smule til.

Jeg havde selv en masse æbler, som jeg jo ikke vidste hvad jeg skulle gøre ved. Så da jeg kom hjem, gik jeg i gang med at læse og undersøge alt om æblemost og vinbrygning. Jeg bestilte en gærspand og et gærkit på nettet og fik konstrueret en hjemmelavet æblepresser. Derefter samlede jeg en masse æbler sammen, som blev presset til most og mit første batch blev sat igang. Det viste sig, at smage ganske fortrinligt og mine små 30 flasker æblevin blev drukket med stor velbehag.
Jeg var ikke i tvivl – her var der noget interessant. Jeg satte snuden i bogen, så masser af videoer på youtube, læste artikler – al relevant information blev slugt og fordøjet og de efterfølgende sæsoner fik jeg lavet mere vin. Jeg blev klogere og lærte af mine fejl, rettede til og udviklede mig.

I sommeren 2019 stiftede jeg Fox Hill Winery Aps og nu skal der skrives ny historie

Fox Hill Winery

v/ Gert Brask · Rævehøjvej 7 · 6933 Kibæk · Tlf.: 61 67 47 48 · gertbrask@foxhillwinery.dk

LAG logoer